Minggu, 23 Februari 2020

EMINA SOULMATE "GUMMY" REVIEW

Februari 23, 2020 0 Comments


Assalamualaikum 🌸🌸🌸

Its hard -day- for me to say, huhu tapi dengan menulis lagi bisa bikin mood jadi lebih baik so ya I'm happy again 😊 apalagi ada Soulmate baru nih dari Emina. Aku emang jarang banget beli makeup ato lipstick, dan ini lipstick pertama yg aku punya di bulan February yg rainy. Well, can this lil Soulmate makes me happy ? 🀠

Emina says that .. 


Perfect match for matte lovers! Emina Soulmatte Lipstick memberikan hasil akhir matte dengan formula yang mudah diaplikasikan dan warna intens dengan sekali pulas. Diperkaya oleh Squalane sebagai pelembap dan Vitamin E untuk melindungi bibir dari radikal bebas.


Packaging 


Ini kemasannya soft gitu warnanya, kalo boxnya pinky dan lipstick nya sendiri lebih ke grey yg terang sih. 


Aku pilih shade yg Gummy no 7. 


Consistency 


Ini matte lipstick yg ringan dan gampang banget apply nya, udah gitu gampang pulasnya di bibir dan aku suka pake untuk ombre lips.

Ingredients 

Octyldodecyl, Stearoyl Stearate, Cyciopentasiloxane, Methyl  Methacrylate Crosspolymer, Dimethicone, Octyldodecanol, Euphorbia Cerifera (Candelila) wax, Mica, Carnaouba (Copernicia Cerifera) wax, Ozokerite, Cyciotetrasiloxane, BHT, Propylparaben, Squalane, Tocopheryl Acetate, Hydrogen Dimetichone. 

Fragrance 

Wanginya ngga strong banget, tapi kalo aku ciumin kaya ada wangi kue ato biscuit gitu ahaha πŸ˜† ato lagi laper kalii .. 

How to Use 

Aku selalu pake lipbalm atau lip essence dulu sebelum pake lip product apapun. Jadi abis pake lipbalm aku tunggu bentar dan aku apply deh soulmate ini tipis tipis ke bibir. 

Results 

Hasilnya matte tapi ringan di bibir dan awet kalo ngga dipake makan minum, pernah seharian aku pake dan aku cuma minum doang warnanya masih nempel banget. Warnanya calm dan soft gitu di bibir, cocok buat kulit aku juga. Tapi karena aku emang ngga bagus kalo pake yg nude gitu karena keliatan pucet makanya aku ombre dengan liptint ato lipstick lain yg warnanya lebih on. 

Jadi Ini cocok buat base kalo mau bikin ombre lips. 

Nett 2.3 gr


Price IDR 69.000

Senin, 10 Februari 2020

APIEU JUICY PANG WATER BLUSHER #RASPBERRY REVIEW

Februari 10, 2020 0 Comments
Apieu juicy pang water blusher review


Assalamualaikum

Selamat hari Senin yg bahagia yaaah.. aku mah bahagia karena aku akhirnya nemu blush yg warnanya soft natural dan ngga bikin kaya badut. Hyeeeey ini aku suka banget sekarang, dan ini Korean brand lagi. 


Apieu says that .. 

APIEU Juicy-Pang Water Blusher, soft blending formula with fruity juice complex expresses the cheeks clearly with vivid colors. 

Gentle and natural soft blending formula is easy to use even for beginners.

Moistful complex and bulgaria rose water soothes the skin moistly. 

Packaging 



Its so unique and cute, aku tuh kalo ada yg lucu pasti udah bakal kepikiran kan. Nah awalnya aku suka liat bentuk kemasannya yg kaya nail polish gini, walopun aga khawatir bakalan cocok ato ngga sama model water blush. Tapi tetep, anak packaging mah yg penting udah suka yaudah hehe lanjutin ke shopping chart dst.


Ingredients 

Ive got no information about this yet. 

Consistency 




Ini water blush jadi udah pasti cair, tapi ngga yg jatoh" juga. Mirip deh sama nail polish, cuma lebih cair dikit. 

How to Use


Please close the lid and shake enough. After base make up use application to apply onto cheeks, use fingers to pat and blend. 

Pakenya harus di shake dulu ya, trus ngga perlu banyak" kalo mau pake. Beberapa drop aja udah cukup. Aku suka pake 3-4 drop di satu pipi trus tinggal ratain pake jari. Kalo mau pake puff ato sponge juga bisa. 

Fragrance 


Wanginya soft dan aku sih ngga ada masalah. Malah kaya ada hint manis manis nya mungkin karena ini seri buah Raspberry ya kan. 

Result 

I do love this blusher. Jadi aku suka banget sejak awal pake, karena hasilnya nyatu gitu di kulit. Keliatan merona natural yg aku mauu, huaaa beneran cinta sama blusher ini. Trus juga buildable gitu, aku bisa pake untuk soft natural look ato kalo mau lebih pinkish juga bisa banget. Ini juga harganya affordable dan isinya banyak, trus aku suka kemasannya yg unik dan beda. Wanginya pun ngga mencolok, its a complete package deh pokonya. It makes my day banget blushernya πŸ₯°


Nett 9 gr



Price less than IDR 100.000




Minggu, 09 Februari 2020

BOTANECO GARDEN HAIR SERUM REVIEW

Februari 09, 2020 0 Comments




Assalamualaikum 🌸🌸🌸🌸

Apa kabar hari ini ? Aku mau share produk baru yg aku cobain untuk rambut nih.. yup, hair oil dari Botaneco Garden. Jadi waktu main ke Guardian cari hair serum aku liat ada si hijau ini. Ada dua macem, ada yg pump isinya oil dan ada yg spray modelnya. Aku pilih oil ini karena aku suka wanginya.

Jadi bagian depan rambut aku tiba" aja berasa kering, padahal hair mask juga rajin. Mungkin udah waktunya kali ya, makanya aku butuh serum yg model oil gini. Okay then check dulu yuuk

Botaneco Garden says that ..


Dengan 4x essential conditioner untuk rambut dan kulit kepala yang mengandung Aloe Vera, Jojoba Oil, Sunflower Oil dan Vitamin E, memelihara, mengembalikan kelembutan rambut yang kusut , menjadikan rambut kusam menjadi sehat, lembut dan halus.

Argan Oil diumpamakan sebagai emas dan dijual di Maroko sebagai beauty oil yang sangat berharga. Argan kaya akan asam lemak esensial, memiliki sifat anti-oksidan dan ketika ditambahkan ke dalam Virgin Olive Oil, maka akan terbentuk Omega 6 & 9 untuk kulit dan rambut. Bahan-bahan tersebut telah terbukti selama berabad-abad menjadi sumber kecantikan tradisional yang memberikan manfaat untuk kulit dan rambut.


Botaneco Garden Brand story


Botaneco Garden adalah rangkaian menarik produk perawatan tubuh yang terinspirasi oleh kebaikan alam. Terbuat dari campuran bahan alami dan Eco Certified Oil yang inovatif dan canggih, produk perawatan rambut dan tubuh kami akan membuat kecantikan wanita terpancar lembut, dan menarik.


Packaging




Kemasannya warna hijau, dengan tutup warna hitam. Model nya pump jadi keluarin isinya bisa sesuai keinginan kita.


Kemasannya juga transparan jadi bisa keliatan banget isinya seberapa. 


Ingredients

Organic Argan & Virgin Olive Oil

Kata Botaneco Garden  begini nih :

Semua produk telah melalui uji Dermatologis. Kami sangat menjaga agar Botaneco Garden terbebas dari bahan kimia tertentu yang berbahaya sehingga wanita bisa lebih percaya diri dan yakin dalam memilih solusi produk perawatan yang terinspirasi oleh kebaikan

Formulasi kami bebas dari bahan-bahan tertentu yang dapat berbahaya: Parabens, sabun, pewarna, SLS, lanolin & DEA


Fragrance

Wanginya wangi olive banget si, seger dan calming. 

Consistency

Karena ini hair serum nya oil jadi emang minyakan banget, tapi aga cair juga. Awalnya aku kirain bakalan pekat banget. Tapi ngga ko, karena aku pakein dikit deket poni aja trus bisa langsung jatuh gitu menetes. 

How to Use


Botaneco :

Tuangkan isi ke telapak tangan dan oleskan pada rambut. Tidak perlu dibilas.

Hair Serum lebih baik digunakan langsung setelah keramas. Tuangkan dengan lembut beberapa tetes serum pada telapak tangan dan gosokkan melalui jari-jari Anda, lalu sisir rambut basah dengan jari Anda secara ringan. Ingat, jangan menggosok serum rambut di kulit kepala, karena akan menyebabkan rambut Anda menjadi terlalu berminyak.

Aku : setelah dituang ke tangan aku apply ke rambut yg kering trus aku olesin ke bagian rambut lain kalo ada sisa. Pakenya dikit aja karena kalo banyak jadi minyakan dan bangun tidur malah kaya orang ngga mandi. Hehe aku tahu karena awalnya aku olesin banyak banyak dan besoknya kaya rambut lepek gitu. Jadinya malah keramas lagi. 


Results

Hasilnya aku suka karena bisa membantu rambut yg kering balik lembut lagi tapi ngga instan ya. Butuh beberapa kali pemakaian, trus kalo dipake juga hasilnya shiny gitu loh, jadinya bagus di rambut. Aku suka serum ini, selain karena bagus juga karena wanginya olive banget. Segerrrr, berasa jadi princess Jasmine ala ala kan hihihi 

Ohya aku pakenya beberapa menit setelah pake hair tonic ya, kalo tonic aku pake untuk kulit kepala trus beberapa lama baru deh pake hair serumnya. 

Ohya, kenapa aku pilih hair serum selain hair vitamin yg juga aku masih suka pake. Ini nih alasannya, dan ini dari website Botaneco Garden ya : 

Serum membawa 10 manfaat:

– Melembabkan & Menutrisi
– Pendingin
– Memperbaiki Kerusakan
– Mencegah rambut kusut
– Rambut mudah diatur
– Perlindungan terhadap UV
– Rambut menjadi berkilau
– Antioksidan
– Melembutkan
– Anti Kusut

Nett 95ml


Price less than IDR 50.000 

Sabtu, 01 Februari 2020

REAL BARRIER "LIMITED EDITION" FULL SERIES REVIEW

Februari 01, 2020 2 Comments


Assalamualaikum 🌸🌸🌸

Hows your day going ? Well, its almost the end of the first month in 2020. I would say that I have a lot to be grateful for. What about you ? I hope you have all the happiness you wish to be real.. 

Lets say one of my happy list to be grateful is these Korean skincare products from a brand called Real Barrier. Ive got the limited edition one. 

Its been a week since I tried this Real Barrier series. But I cant wait to tell you my experience so far. 😚

Aaah, before I tell you about it. Have you heard about the brand or have you tried some of the products? Please let me know if you have tried this please 😊

Well, if you read some of my beauty post you may know that I have super sensitive skin. I dont remember since when, its like not only my face but also all my body's skin gets easily irritated and so on. 

Then Im so excited when I know this Real Barrier brand puts their concern about sensitive skin. Okaaay lets check their brand story first πŸ‘‡


Real Barrier Brand Story 



Real Barrier, an advanced skincare for adults originated from ATOPALM, the first human skin barrier formula skincare brand.

The rapidly changing environment is shoving us into the harmful environment, which damages our skin barrier. A weakened skin barrier that has lost its intrinsic ability to protect the skin sensitively reacts to harmful external elements, causing moisture loss inside the skin and damages to the skin. “Atopalm Real Barrier” recreates a healthy skin barrier with the MLE Skin Barrier Formula and will protect your skin that has turned dry and sensitive because of a weakened skin barrier.

Therefore Real Barrier is specifically formulated for dry and sensitive skin types, but with a twist: it features hyaluronic acid and patented dual ceramides in addition to MLE. These two extra ingredients go a long way toward hydrating and comforting skin.

The brand says that most of Korean women feel that they have sensitive skin. Due to various reasons such as pollutions, temperature changes and stresses, etc., and the living environment drive us to become more sensitive. 

According to skin professionals, skin barrier plays vital role for the skin health. Once the skin barrier get damaged, skin easily become sensitive and problematic. Therefore, all these skin experts agree that normalizing the skin barrier function is the most important thing for the skin health.

I think they believe that not only Korean women who have sensitive skin problem  but also this sensitive skin belongs to other people outside Korea. Just like me 😢, mmm but dont get me wrong, i dont want to complain about my skin anyway. I just wanna show about my skin condition that is special to me.


Full Step Skin Barrier Tightening Routine 


1. Cleansing Oil Balm - 100 gr 
2. Cream Cleansing Foam - 150 gr
3. Extreme Essence Toner - 190 ml
4. Aqua Soothing Ampoule - 20 ml
5. Extreme Cream - 50 ml





As the limited edition one, I got two cute things from Real Barrier. A glass cup and a coin bank. They're so cute and useful. 



Its blackberry and strawberry cheese cake ice cream, if you want to know hehe yummmy 🍨 Thanks a ton Style Korean Global and Real Barrier. Im loving it 



Anyway I started to use each product one by one, in a separate time. So that Im able to know my skin reaction toward them.

Cleansing Oil Balm 




It is the first skincare step to clean my face,  and the first time I open it I can smell the citrus fragrance. I thought it will be sour to my skin, ahaha i mean it will give me tingling sensation or even burning the skin. Fortunately it is not. 🀩



This balm comes in a white thick texture and it glides easily on the skin. But I think I cant use any cotton to wipe it, cause its little bit hard to do. Im just uncomfortable. So i go to the next step that is either cleansing with micellar water or washing my face with the cleansing foam right away.



Actually I have good impression for this balm to remove my light makeup or my bareface after sleeping, but i havent tried this on a heavy makeup yet. Later I will give an update again. 

Cream Cleansing Foam




Right after the first step of cleansing my face with the balm, I use cream cleansing foam as the next step. Before I try this Real barrier products, i still use my micellar water after cleansing balm. But in order to know this cleansing foam better, i dont use anything in between. 

I can tell that the citrus fragrance is kind of the signature fragrance of this Real Barrier products. This cleansing foam also has it and its stronger than the other produtcs. So it makes me feel so fresh and clean and it smells lovely by the way. I love the smell so much, i dont know that i will love this kind of smell. Cause im a sweet candy flowery smell lover.



Though it is a cleansing foam, but its not so foamy. As the first time to try new products i have my own imagination of the products will be, so for this foam i assumed that it will make a lot of foam and it will dry my skin. 



Aaaand it turns to work well on my skin, no drying at all. I feel like oh really it is not as i thought cause it leaves my skin so smooth when i wash my face. Im happy lalalalalala 😚 and then suddenly I remember that the citrus aroma just like a healthy orange drink. 🍊🍊🍊


Extreme Essence Toner 




Sounds not usual, and it makes me curious more about this one. So honestly the first thing i tried from the series is this unusual name toner. 

I thought it will have more tingling sensation to my skin, im hesitant at first. But so eager to try.

Well if you have sensitive skin like me that easily breaking out after trying new products or if you ever having the burnt feeling. You will get me, its not that easy to decide to try. And i always pray that it wont hurt my skin or breaking me out. But the good thing is you will know the result instantly. No need to wait longer.



Next, this toner has light texture but thicker than other toner ive tried and that citrusy  smell is in there for sure. Though its thick, but it absorbs faster than i think. This toner also gives me hydration through the night and my skin looks glowing. I love it.


Aqua Soothing Ampoule 




This is the cutest size among others hehe. I mean the size is smaller and contain only 20 ml. But I love the unique package, well before I use the ampoule this needs to be rotated and it has to be pumped and then I need to open it and pump again to drop the ampoule onto my face. Its little bit long step to use but you know its just fun to do something different.



Surprisingly, it has no strong smell like the others I mentioned before. the citrus smell and the signature smell seems to fade. Im curious why is that.. it smells lil bit like medicine or something else in the hospital or laboratory, but its not annoying. Im an imaginative person anyway, just bear with me hihi and by the way its consistency and the color is super thick -in white color.



Okay I use it after I apply the toner. Fyi I always use another product after toner when the toner is still wet on my skin, i dont know but i feel its better to do this way.



After applying toner and the ampoule i can see my skin healthily glow. So happy 🀩

I apply this only at night cause I want to know the results in the morning, and it works well. No breaking out, my skin feels hydrated and moisturized so far. It leaves no heavy feeling at all. But I think 20 ml is not enough for a skincare routine if I use it daily.


Extreme Cream 




The extreme cream has cute packaging since its the limited edition one. Ehm ehm, so thankful that I have this cute limited edition cause you know something cute is a thing i cant resist. Hehe




The texture is super thick, its thicker than any cream Ive ever tried. It doesnt smell like citrus or the signature herbal fragrance, its plain. No fragrance, and its just a thick texture cream in white.

For me this cream is not so creamy, and its not a dewy skintype finish, but its more to a real skin barrier cream ? and when i touch the cream, I feel like its a thick balmy cream. 


Wrap Up


After all of everything I tell you, Real Barrier is indeed great for sensitive skin cause it has NO :

    Parabens
    Ethanol
    Propylene Glycol
    Mineral Oil
    Phenoxyethanol
    PEG
    Artificial Fragrances
    Benzophenone
    Diathanolamine
    Artificial Pigments


MLE skin barrier formula 


It has Bio identical maltese formula that heals and protects the skin deep down, they named it MLE and you can see the symbol in every product. This MLE recreates real skin barrier. 

Atopalm’s patented MLE® Skin Barrier Formula reinforces the skin barrier for long-lasting moisture that lasts for up to 48 hours. Skin instantly feels hydrated and calmer thanks to a combination of panthenol, madecassoside and allantoin. It will leave your skin with a lit-from-within glow.


Calming Complex 


Panthenol : Calming and protecting


Allantoin : Soothing and Protecting


Madecassoside : Soothing and Revitalizing


Aroma Healing




Vetiver,  Lavender and Orange. 

Thats why the smell of the product is all citrusy, cause it has the orange aroma. I thought it has herbal aroma too like ginger or some spices. It turns out that it has vetiver and lavender. No wonder why hehe. I love this unique smell btw. 

Well thats all my experience in a week of trying Real Barrier, for now im going to continue to use it as i want to see the long term results. I will update more if I have something else to say.  Actually I will post every products review in a different blog post. So i will talk about each of them in separate review. Wait for me to try these longer okaaaay 

And ya, if you have dry or sensitive skin like me, you should give it a try. Since i dont feel any bad effect of using this one. Im not telling you this because i got these products, but thats my sincerity. So far I never post a blog of products that I dont love. 

If you want to have this series, go check this link to  Real Barrier Products [ you can purchase them through Style Korean website ] πŸ’™πŸ’™πŸ’™

~~~~~~

Thank youu so much for reading, hope you will find something helpful.